ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΗΧΟΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΪΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΗΧΟΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΪΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Το Εργαστήριο Κανονικού Δικαίου του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Σωματείο Φίλων των Διαπολιτισμικών, Διαθρησκευτικών και Ορθόδοξων Ιεραποστολικών Σπουδών «Μνήμη και Πρωτοπορία» διοργανώνουν διήμερο Διεθνές Συνέδριο 11 και 12 Οκτωβρίου 2022 με θέμα:

Ηχοτοπία της Αφρικής. Θεολογικές, Ανθρωπολογικές και Δικαιϊκές Προσεγγίσεις.

- Πρόγραμμα

- Πρόσκληση

Το Διεθνές Συνέδριο Ηχοτοπία της Αφρικής: Θεολογικές, Ανθρωπολογικές και Δικαιικές Προσεγγίσεις συνιστά μια πρώτη συντονισμένη προσπάθεια προσέγγισης της Αφρικής στο πεδίο της θεολογίας, λαμβάνοντας υπόψη και τη συμβολή της ανθρωπολογίας και του δικαίου. Πραγματώνεται στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ. Αποτελεί έναν πρώτο σταθμό ενός ευρύτερου προγράμματος με την ονομασία το «Αφρικανικό Project» της Ιεραποστολικής και του Κανονικού Δικαίου.

- Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά.
[1] Αίθουσα Οπτικοακουστικής Διδασκαλίας του Κτηρίου της Θεολογικής Σχολής, Πανεπιστημιόπολη, Άνω Ιλίσια, Αθήνα.
[2] Σύνδεσμος εξ αποστάσεως παρακολούθησης μέσω της εφαρμογής Zoom

https://zoom.us/j/8199745806?pwd=V1FicExVZkJoK3Q3THB2c0MvemVMQT09

[3] Ζωντανή μετάδοση στο δίαυλο στο YouTube της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής

https://www.youtube.com/channel/UCQ_cJ0q8u4VsNgHmeSswk-Q

- Επιστημονική Επιτροπή

Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου, Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ. Καθηγητής στο Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου στο Παρίσι και στο Ευρωπαϊκό Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συγκριτικής Μελέτης Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου Erasmus-Gratianus (Παρίσι XI).

Ειρήνη Χριστινάκη, Καθηγήτρια Κανονικού Δικαίου, Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ. Διευθύντρια του «Εργαστηρίου Κανονικού Δικαίου». Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ευαγγελία Βουλγαράκη, ΕΔΙΠ. Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ. Πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου «Μνήμη και Πρωτοπορία». Διευθύντρια έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού Salt: Crossroads of Religion and Culture.

Alison Kolosova, Δρ. Θεολογίας, Ιεραποστολικής. Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ταρτού Εσθονίας. Co-Chair του Missiology Group της ΙΟΤΑ, Κοσμήτωρ του Επιστημονικού Σωματείου «Μνήμη και Πρωτοπορία». Βοηθός Σύνταξης στο επιστημονικό περιοδικό Salt: Crossroads of Religion and Culture.

- Επιτροπή Συμπερασμάτων

Ειρήνη Χριστινάκη, Εύη Βουλγαράκη, Σταύρος Μουτάφης, Δημήτριος Αλεξόπουλος, Θεοδώρα Παραγυιού, π. Γαβριήλ Γιαννόπουλος